Konijn met madeiragelei
Aantal personen: 4
Ingrediënten
4 konijnenbouten
0,5 dl room
0,5 dl eiwit
2 haasfilet
5 plakjes katenspek
varkensnet
1 dl olie
5 dl madeira
1,5 dl wildbouillon
4 bl gelatine
peper & zout
Bereiden
- Voor de gelei de Madera tot de helft inkoken.
- De fond toevoegen en het geheel weer aan de kook brengen.
- De geweekte en uitgeknepen gelatine hierin oplossen. Het geheel op smaak brengen met peper en zout en laten geleren.
- Twee konijnenfilets in de keukenmachine met een ijsblokje pureren.
- De puree door een zeef wrijven en de kom op ijs zetten.
- Achtereenvolgens het eiwit en de room door de massa spatelen.
- De farce op smaak brengen met peper en zout.
- Het katenspek dakpansgewijs op elkaar leggen. Hierop een met farce ingesmeerde haas- en konijnenfilet leggen.
- Op de haasfilet een met farce ingesmeerde konijnenfilet en op de konijnenfilet een met farce ingesmeerde haasfilet leggen.
- De filets stevig oprollen in het katenspek en in varkensnet wikkelen.
- De rollade in hete olie rondom dicht schroeien en vervolgens in de op 180 graden Celsius voorverwarmde oven in ca. 10 minuten verder gaar laten worden.
- De rollade uit de oven halen en af laten koelen.
- De konijn-haasrollade in niet te dikke plakken snijden en met de madeiragelei afstrijken.
Reacties
Nog geen reacties, wees de eerste!
Laat je reactie achter
Dit vind je misschien ook lekkere recepten
Wildstoofschotel
Waterzooi van parelhoen
Hazenpeper I
Hazenrug met bosvruchtensaus
Parelhoen á la Normande